hamzebeyli-tir-parkiManşetler Son Dakika 

Hamzabey Tır Park’nda Yapı Tadilat Ruhsatı Verildi

İsim Değişikliği Ruhsatı mimari projedeki değişikliklerden ve ilavelerden dolayı 13 Mayıs 2016 tarihinde de Yapı Tadilat Ruhsatı verildiği belirtildi.

Edirne Valiliği, Hamzabeyli Tır Parkı ruhsat işlemlerinin hızlı yürütülmesi amacıyla gerekli kolaylıkların sağlandığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 2014 yılında verilen inşaat ruhsatının, yapı sahibi değişikliği nedeniyle 2015 yılında İsim Değişikliği Ruhsatı mimari projedeki değişikliklerden ve ilavelerden dolayı 13 Mayıs 2016 tarihinde de Yapı Tadilat Ruhsatı verildiği belirtildi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odasınca 13 Ekim 2017 tarihinde yapı kullanma başvurusu yapıldığı ancak eksik evrak nedeniyle ilgilisine bilgi yazısı gönderildiği ifade edilen açıklamada, tamamlanan evraklarla yerinde inceleme sonucu, yapıya ait büyük bir kanopi alanı eklendiği, yapının subasmanının değiştiği, yapı iç hacimlerinin işlev ve alanlarının büyüdüğünün, yapı için tadilat projesi hazırlanması gerektiğinin tespit edildiği belirtildi.

İstenilen değişikliklerin yerine getirilmesinin zaman aldığı ve proje sorumlusunun gerekli ilgiyi göstermediğinin altı çizilen açıklamada şifahen görüşmeler ve proje hazırlama konusundaki yardımlar sonucu projelerin tamamlandığı 24 Kasım 2017 tarihinde tadilat ruhsatı verildiğine vurgu yapıldı.

edirne-tir-parki

ETSO’nun ocak ayı ortalarında yeniden yapı kullanım izni için başvuruda bulunduğu ifade edilen açıklamanın devamında, “10 Ocak 2018 tarihinde yapı kullanma için tekrar başvurulmuş ve SGK ilişiksizlik belgesi için yazışmalar neticesinde zaman kazanmak amacıyla ilgilisinin elden takibi ile 06. Şubat 2018 tarihinde SGK ilişiksiz belgesi tarafımıza iletilmiştir.

07 Şubat 2018 tarihinde de konuyla ilgili müdürlük tarafından yapı Kullanma Belgesi düzenlenmiş olup ilgilisine, yapı sahibi, müteahhit ve fenni mesullerin belgeyi imzalamaları için İdaremize gelmeleri hususunda bilgi verilmiştir. İdaremize Harita Mühendisi haricinde kimse imza için gelmemiştir.” denildi.

Açıklamada ayrıca, tır parkı ruhsat işlemi ile ilgili herhangi bir bekleme ve bekletmenin söz konusu olmadığı, aksine işlemlerin hızlı yürütülmesi amacıyla yardımcı olunduğunun altı çizildi.

Benzer Haberler

Yorum Yap