İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batman İl Jandarma KomutanGenel Manşetler Siyaset 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4 Ekim’de PKK’lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 8 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü bölgeye gitti.

Batman İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaretinin ardından helikopterle  Gercüş ilçesinin Yemişli köyü ile Mardin’in Dargeçit ilçesinin Umutlu köyü  kırsalına geçen Bakan Soylu, 4 Ekim’de operasyona giden askerleri taşıyan zırhlı askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı  infilak ettirilmesi sonucu 8 askerin şehit edildiği yerde incelemelerde bulundu. Burada yetkililerden bilgi alan Bakan Soylu, daha sonra helikopterle  Diyarbakır’a geçti. bakan-soylu-8-askerin-sehit-edildigi-bolgede

Bakan Soylu’ya, Batman Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Diyarbakır  Milletvekili Mehdi Eker, Batman Garnizon Komutanı Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar,  Alay Komutanı Mustafa Bakçepınar, Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar, Batman  Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan da eşlik etti.

Bakan Süleyman Soylu, “PKK terör örgütü  tarihinin en ağır sonuçlarıyla karşı karşıya. Allah’a şükürler olsun  devletimizle, siyasetimizle, yöneticilerimizle terör örgütünün kökünü kazımaya,  bitirmeye yönelik ciddi bir gayret söz konusu.” dedi.

Bakan Soylu, Batman İl Jandarma Komutanlığı’nda yaptığı konuşmada, Gercüş ilçesi kırsalında  PKK’lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyla düzenlediği saldırı nedeniyle  başsağlığı dileklerini iletmek için Batman’a geldiğini söyledi.

Teröre karşı büyük bir mücadele verdiklerini belirten Soylu, bugün  şehirlerin huzur içinde olmasının nedeninin güvenlik güçleri olduğunu söyledi. Terör örgütüne büyük darbe vurulduğunu ifade eden Soylu, dağlarda,  kırsalda terör örgütüne aman vermeyen bir mücadele ortaya koyduklarını bildirdi.

‘İLK KEZ BÖYLE YAKALADIK’

“Bu mücadeleyi sizler gerçekleştirirken milletimizin desteği ve duası  sizlerle birlikte. PKK terör örgütü tarihinin en ağır sonuçlarıyla karşı karşıya.  Allah’a şükürler olsun devletimizle, siyasetimizle, yöneticilerimizle terör  örgütünün kökünü kazımaya, bitirmeye yönelik ciddi bir gayret söz konusu.”  ifadelerini kullanan Soylu, bunun hem sahaya hem de mücadeleye yansıdığını  kaydetti.

Bakan Soylu, “Terör örgütünü ilk kez böyle yakaladık. Bir taraftan  finansal kaynaklarını kestik, bir taraftan belediyelerden hem insan kaynağı temin  ediyordu, hem para hem de lojistik temin ediyordu, onu kestik.” diyerek, şehirde  ve kırsalda yaptıkları operasyonlarla güvenlik güçlerinin hiçbir şeyden  çekinmeden binlerce metrede, karda, güneşte ve yağmurda örgütün peşinden  gittiğini anlattı.

Türkiye genelinde sayılarının 750’ye kadar düştüğünü, sınır ötesinde  operasyonlar yaptıklarını ifade eden Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Siz ve sizin arkadaşlarınız üst bölgeleri kuruyor. Sınırımıza sızmak,  ülkemize gelmek isteyenlere aslında öncü bir karşılama yapıyoruz. Avrupa’da ve  dünyada desteklendikleri yerlerde de takip ediyoruz. Tabi Amerika aymaz bir  şekilde terör örgütlerini destekliyor. PYD, PKK’ya lojistik, mühimmat, tır,  bilgi, teknoloji gibi elinden geldiğince yığmaya çalışıyor. Bunu biliyoruz. Ama  bunu da yenmenin, Amerika’nın beraber iş birliği yaptığı PYD ve PKK’ya bu acıyı  vermek elbetteki bizim işimizin onurunun daha yükselmesidir. Bunu sağlayacağız,  kimseye boyun eğecek değiliz. Burada arkadaşlarımız şehit oldu, güya Amerikan  büyükelçiliği bir taziye mesajı yayınladı. Biz buna timsah gözyaşları deriz.  Hiçbir şekilde buna inanmayız, samimi ve doğru bulmayız. Bir taraftan füzeleri  göndereceksiniz, diğer taraftan antitankları, mayınları göndereceksiniz, en  kapsamlı silahları göndereceksiniz ondan sonra da bir taziye mesajı  yayınlayacaksınız. Timsahın gözyaşlarıdır bunlar, inanmayız ve itibar etmeyiz.  Arkadaşlar biz kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız. Acırsak acınacak  duruma düşeriz.”

‘TÜM DÜNYAYA DERS VERİYORSUNUZ’

Üç gün önce gazileri ziyaret ettiğini anımsatan Soylu, gazilerin  gözlerinde en ufak bir tereddüt veya endişe olmadığını, biran önce görev  arkadaşlarının yanına dönmek istediklerini kaydetti. Güvenlik güçlerinin büyük bir tarih yazdığına işaret eden Soylu, şöyle  dedi:

“Bitirilemez denilen, yok edilemez denilen, tüketilemez denilen bir  terör örgütünü tasfiye etme konusunda tüm dünyaya ders veriyorsunuz. Bu konudaki  iradeniz, kararlılığınız aslında sadece bugünü ifade etmiyor. Dün bu toprakları  temiz bırakabilmek için kendini feda eden arkadaşlarımızın ortaya koymuş olduğu  iradeyi de aynı şekilde ifade etmektedir. Kahraman bir şekilde ortaya koyduğunuz  iradeye tüm Türkiye şapka çıkarmaktadır.”

Dağlarda bir tek terörist bırakmayacaklarını vurgulayan Soylu, gereği  neyse yerine getirileceğini belirtti. İçişleri Bakanı Soylu, “Biz hepimiz ama başta sizler, bu  arkadaşlarımızın intikamlarını çok acı alacaksınız. Hepimiz bunu bekliyoruz,  bedeli ne olursa olsun. Özellikle son yıllarda yapılan operasyonlarda  arkadaşlarımız geçmiş yıllarda şehit edilen arkadaşlarımızın intikamlarını teker  teker alıyor. En son Şırnak Gabar’da dün evlatlarımızı katledenlerin  intikamlarını hem de acı bir şekilde aldık. Bu tip olaylar bize geri adım  attırmaz, tam tersine irademizi çevikleştirir. Bu iradeyi hep birlikte ortaya  koyarak milletin huzurunu ve birliğini sağlayacağız.” diye konuştu.

‘TERÖRİSTLER BÖLÜNDÜ, PARÇALANDI’

Teröristlerin fare gibi kaçtığını, bölündüklerini, parçalandıklarını  anlatan Soylu, ikili üçlü gruplara dağıldıklarını, telsiz konuşmalarında seslerin  titrek, korkarak çıktığına işaret etti. Her türlü hainliklerinin ortada olduğunu aktaran Soylu, konuşmasını  şöyle sürdürdü:

“Terör örgütünün kadınları ayrı adamları ayrı rezillikler yapıyor.  Ahlaksızlar. Bu bölgemizdeki insanların huzurunu, birliğini ve beraberliğini  ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Hepinizin dağların en tepelerine çıkıp ‘artık  sonunuz geldi hayvanlar’ diye haykırmanızı istiyoruz. Bütün dünyaya, kim  arkalarında olursa olsun ister Amerika ister başkaları olsun nasıl sonlarının  geldiğini hep birlikte gösterme iradesi bu aziz milletimizin en önemli nişanesi  olacaktır. Merak etmeyin, bu meselede sonuç bizim, hüsran ise terör  örgütlerinindir. Çok iş yapıldı. Afrin’den Cerablus, Azez’e kadar, Kato’dan  Gabar, Cudi, Pülümür, Kutuderesi, Tendürek, Ağrı’ya kadar her tarafta bizim  borumuz ötüyor.”

Bakan Soylu’ya, Batman Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Diyarbakır  Milletvekili Mehdi Eker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, İl  Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan ve Alay Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar da  eşlik etti.

Benzer Haberler

Yorum Yap