aysegul-ogmegulGenel Manşetler 

Profesörün Çocuklarını Otistik Çocuk Eğitimi Veren Kurumun Yetkilileri Dövdü!

Herkesin yakından tanıdığı ünlü Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül’ün iki otistik çocuğu Sapanca’da gittiği özel eğitim merkezinde şiddette maruz kaldı.

İzmirli nöroloji uzmanı Prof.Dr. Ayşegül Öğmegül, uzman cerrah Osman Koçbeker ile hayatını birleştirip, Konya’ya yerleşti. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde akademik kariyer yapan Prof. Öğmegül, iki yıl arayla iki erkek çocuk dünyaya getirdi. Ancak önce 5 yaşındayken büyük oğul Ata Sinan Koçbeker’e ardından da o dönem 3 yaşında olan kardeşi Bumin Yılmaz Koçbeker’e otistik teşhisi kondu. Hayatını otistik iki oğluna adayan Prof. Öğmegül, 2013 Nisan’ına kadar çocuklarının eğitimini Konya’da sürdürse de, eşinden ayrıldıktan sonra otistik çocuklar için özel eğitim kurumları bulunan Sapanca’ya yerleşti.

AYDA 6 BİN TL’YE DAYAK

YÖK’ten özel izinle Sapanca Devlet Hastanesi’nde çalışmaya başlayan Prof. Öğmegül, bir süre sonra, ayda 6 bin TL verdiği özel okula giden şu anda 20 yaşındaki Ata Sinan ile 18 yaşındaki Bumin Yılmaz’ın ürkek davranışlarını fark etti. İki oğlunun gelişiminin özel eğitime rağmen olumsuz seyretmesi üzerine, Prof. Öğmegül, geçen nisanda ücretsiz izin alıp İzmir’e taşındı. İzmir’deki başka bir kurumda çocukları eğitim almaya başladı.

VALİLİK SORUŞTURUYOR

Ancak geçen 24 Haziran’da, sosyal medyada Sapanca’daki eğitim merkezi için “Kodder’de eğitim böyle” başlığıyla yayınlanan görüntüler, skandalı ortaya çıkardı. Prof. Öğmegül, görüntülerde, okul öğretmenleri S.Ç. ve C.U.’nun iki oğluna hakaretler yağdırdığını, tartaklayıp kulaklarını çektiğini gördü. Prof. Öğmegül soluğu savcılıkta alıp suç duyurusunda bulunurken, görüntüleri, başka bir öğrenciye uyguladığı şiddet sonrası okuldan atılan öğretmen C.U.’nun, intikam amacıyla sosyal medyaya yaydığı anlaşıldı. Eğitim merkezinden Öğmegül’e yapılan yazılı açıklamada da, öğretmenlerin ‘eğlenmek için’ öğrencilere dayak atıp kayda aldıklarını belirttikleri öğrenildi. KODDER Doğa Otizm Gençlik ve Spor Kulübü’nden bir yetkili, “Bu kulübü otizmli aileler açtı. Bu arkadaşların işlerine son verildi, dava açıldı. Savcılıkta olay” açıklaması yaptı. Sakarya Valiliği de “Kırkpınar Halkı Otizm Dayanışma Derneği’nce kullanılan bir mekanda olayın meydana geldiği anlaşılmıştır. Adli ve idari soruşturmalara başlanmıştır” açıklamasını yaptı.

‘Annen gelip kurtarsın’

SOSYAL medyaya yayılan skandal görüntülerde öğretmen S.Ç., Bumin Yılmaz Koçbeker’i, ağabeyi Ata Sinan Koçbeker’in önünde tartaklayıp, sarılarak gülüyor. Ardından, “Annen gelip kurtarsın bakalım” dediği delikanlıyı bu kez önce bir, ardından iki kulağından tutup kameraya yaklaştırıyor ve hakaret edip dövmeye devam ediyor.

‘Bu nasıl vicdan?’

HER iki öğretmenin de cezalandırılmasını isteyen Prof. Dr. Öğmegül, yaşananları şöyle anlattı: “Bu nasıl öğretmenlik, nasıl vicdan, insanlık? Okul idaresi durumlarının iyi olduğunu söyledi. Hatta iyi olduklarına yönelik gelişim görüntüleri gönderdiler ama hepsi düzmeceymiş.”

aysegul-ogmegulun-cocuklarına-sıddet

Benzer Haberler

Yorum Yap