akademı-ozel-dedektıflık-ve-arastırma-burosuGenel Manşetler 

Akademi Özel Dedektiflik Bürosu Kişiler İçin Bakın Nasıl Hizmet Veriyor

 

Akademi Özel Dedektiflik ve Araştırma Bürosunun Kurucusu Dündar bey şöyle açıklama yaptı; “herkesin talebini karşılamakta elbette zorluk çekiyoruz. Ama bunlar bizim için aşılamayacak olan engeller değildir.” dedi.

Özel Dedektifler Derneğinin Başkanı ve Akademi Özel Dedektiflik ve Araştırma Bürosunun Kurucusu Dündar Ali Yıldırım, ”Çok sayıda ebeveyn bizden evlatları ile ilgili evlilik öncesi araştırma yapmamızı istiyor. Biz de farklı yöntemlerle yaptığımız takip sonucu kızın oğlana ya da oğlanın kıza uygun olup olmadığını belirliyoruz” dedi. Yetimoğlu, özel sermaya temsilcilerinin de yöneticilerinin araştırılmasını istediklerini söyledi.

Özel Dedektifler Derneği ve Akademi Özel Dedektiflik tarafından Uludağ Üniversitesi Ali Osman Sönmez Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen konferansta öğrencilere ”Özel dedektiflik kursu” verildi. Üniversite rektörlüğü ile dernek arasında imzalanan protokol kapsamında Doç. Dr. Gazi Uçkun gözetiminde Özel Dedektifler Derneği ve Akademi Özel Dedektiflik bürosunun Başkanı ve Kurucusu Dündar Ali Yıldırım, Onursal Başkanı Kemal Kurt ve dernek asli üyesi Aile Özel Dedektiflik firma sahibi Haydar Halil Yılmaz tarafından verilmeye başlanan kurs büyük ilgi gördü. Emniyette görev yapan bazı birim müdürlerinin de katıldığı kursta, öğrenciler dedektif olmak için nelerin gerekli olduğundan dedektifliğin tüm ince noktalarına kadar bilgilendirildi. Konferans sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel Dedektifler Derneği Başkanı ve Akademi Özel Dedektiflik ve Araştırma Bürosunun Kurucusu Dündar Ali Yıldırım, merkezi Viyana’da bulunan ve dünyada tek olan Uluslararası Özel Dernekler Federasyonu’na Türkiye adına üye olduklarını kaydetti. Yıldırım, Türkiye’deki tüm dedektiflik faaliyetlerini koordine etmeye çalıştıklarını söyledi.

YÖNETİCİM ACABA PARA ÇALIYOR MU?

Kendilerine en çok başvuran firmalar arasında uluslararası sermayenin temsilcileri olduğuna dikkat çeken Yıldırım, müşterilerin arasında ebeveynler de olduğunu, bunların isteklerinin de gelin ya da damat adayları hakkında bilgiler olduğunu söyledi.

Yıldırım, ”Özellikle uluslararası sermayelerin Türkiye temsilcisi firmaları, bünyelerinde bulundurdukları üstdüzey yöneticilerinin şirket menfaatlerine yönelik faaliyet içinde olup olmadığının tespiti konusunda bize başvuruyor. Yurtdışında bu çok yaygın. Firmalar sermayelerini korumak ve yeni yatırımlara girebilmek için bizde böyle bir takip isteyebiliyor. Tabi bu her şirket yöneticisini takip ediyoruz anlamına gelmez. İnanın araştırmaların hiçbiri boş çıkmıyor. Hepsinde bir takım şeyler var.” dedi.

Akademi Özel Dedektiflik ve Araştırma Bürosunun Kurucusu Yıldırım, ”Geçen dönem bitirdiğimiz bir çalışmaydı. Uluslararası sermayenin Türkiye’de temsilciliğini yapan bir firmanın şirket müdürünün 2 yıllık süreç içerisinde şirketini sahte belge ve faturalarla 11 milyon dolar dolandırdığını tespit ettik. Bu gibi olaylarla bir hayli fazla karşılaşıyoruz” diye konuştu.

Yıldırım, karşılarına çıkan bu talepler sonucu yaptıkları araştırmalarda gördüğü en önemli konulardan birinin şirketlerin kandırıldığı olduğunu dile getirerek, ”Bu tür firmalar özellikle internette yaptıkları araştırmalar sonucu bazı kişileri göreve getiriyor. Halbuki bu kişilerin gerçek CV’leri böyle değil. Gerçekte birçok kabahati ve dolandırıcılığı bulunan kişileri farklı CV’lerle farklı üniversitelerden mezun gibi gösterip, şirketlere sunuyorlar. Türkiye’de derneğimize bağlı 5 firma var. Burada gerçek ve dürüst kişiler çalışıyor. Aynı zamanda müşterilerini dolandırdığını tespit ettiğimiz 20 firmayı da ihraç ettik. Bunların yeri yurdu belli değil. Ağlarına düşürdüklerini dolandırıyorlar” ifadelerini kullandı.

BU GELİN ADAYI BİZE UYGUN MU?

En çok karşılaştıkları konulardan birinin de çocuklarını evlendirecek olan ailelerin talepleri olduğunu kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu: ”Çok sayıda ebeveyn bizden evlatları ile ilgili evlilik öncesi araştırma yapmamızı istiyor. Bizde farklı yöntemlerle yaptığımız takip sonucu kızın oğlana ya da oğlanın kıza uygun olup olmadığını belirliyoruz. Bu kişinin şahsiyeti ile ilgili bir konu olduğu için çok ciddiyetle araştırma yapıyoruz. Yanlış anlaşılmasın, hiçbir kişinin sevgilisini, nişanlısını veya eşinin sadakatiyle ilgili bir çalışmamız yok. Sadece anne veya babalar çocuklarını evlendirecekleri kişilerin ailesini ve geçmişini bilemiyor. Eskiden mahallelerde muhtarlardan, komşulardan alınan verileri farklı yöntemlerle daha somut delillerle belgelendiriyoruz” dedi.

akademı-ozel-dedektıflık-ve-arastırma-burosu-1

Benzer Haberler

Yorum Yap