buğrakalp-nakliSağlık 

Kas Hastası Çocuk Ağabeyi Gibi Bir Umut Kalp Nakli Bekliyor

Buğra’da ağabeyi Seyfi Gibi Kas hastalığı ve kalp yetmezliği var, ailesi ise bu durum yüzünden perişan olan çocuğun babası Barış Taşpınar hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz dedi.

Ağabeyi gibi umutla kalp nakli bekliyor

ORDU’da genetik kas hastası ve kalp yetmezliği rahatsızlığı olan Buğra Taşpınar (12), Ocak ayında kalp nakli olarak sağlığına kavuşmaya başlayan ağabeyi Seyfi Taşpınar (15) gibi umutla kalp nakli bekliyor.

Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Şenyurt mahallesinde yaşayan evli ve 3 çocuk babası, Barış Taşpınar (42) buruk sevinç yaşıyor. 3 erkek çocuğundan 2’sinin doğuştan genetik kas hastası ve kalp yetmezliği rahatsızlığı olduğunu belirten Barış Taşpınar, çocuklarından birine kalp nakli yapılmanın mutluluğunu yaşarken, umutla küçük çocuğunada nakil yapılacağı günü bekliyor.

Yıllardır kalp nakli bekleyen kardeşlerden lise 1’inci sınıf öğrencisi Seyfi Taşpınar, Ocak ayında İstanbul’da kalp nakli oldu. Raporlu olan ve okuluna devam edemeyen Seyfi Taşpınar, bir an önce iyileşerek okuluna devam etmek istediğini belirterek, kendisine organ bağışında bulunan aileyede teşekkür etti.

Ağabeyinin kalp nakli olduğuna çok sevinen ortaokul 6’ncı sınıf öğrencisi Buğra Taşpınar’da, halen okula gitmeyerek raporlu evde dinlendiğini ve ilaçlı tedavi gördüğünü anlatarak, umutla kalp nakli olacağı günü beklediğini söyledi.

HAYIRSEVER VATANDAŞLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUM

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde işçi olarak çalışan baba Barış Taşpınar da, çocuklarına evde babaannesinin baktığını, maddi durumu iyi olmadığı için ihtiyaç olan bazı ilaçları almakta zorlandığını belirterek, Çocuklarımda genetik kas hastalığı ve kalp yetmezliği hastalığı var. Küçük oğlumda kalp yetmezliği başladı, o da yeşil alana alındı. O da kalp nakli beklemede. Hastanede kalma zor aşama. Hastanede kalmak, ilaçları, masraflarımız yetmiyor. Kendim yetiremiyorum, bu süreçte 2005 yılından beri Ankara, İstanbul ve Samsun’da hastanelerde uğraşmaktayım. Aldığım maaşım yetmiyor, ilaçların kimini karşılıyor. 15 çeşit ilaç var, ilaçların çoğunu karşılayamıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nda ki arkadaşlarımın yardımlarıyla buraya kadar geldim. Onlardan Allah razı olsun çok teşekkür ediyorum. Maddi durumum yok, ilaçları almakta zorlanıyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Hayırsever vatandaşlarımızdan destek bekliyorum dedi.

ORGAN BAĞIŞINDA BULUNDULAR

İki çocuğu rahatsız olduğu için organ bağışının önemini de aile olarak iyi bildiklerini, çocuklarından birinin hastanede kalp nakli olmasıyla kendilerinin de bağışçı olduğunu vurgulayan Barış Taşpınar, Hastanede aile olarak bizde organ bağışında bulunduk. Duyarlı vatandaşlarımızın bağış yapmalarını bizde gönülden istiyoruz. İnşallah küçük oğlumda umutla kalp nakli bekliyor şeklinde konuştu.

 

 

 

Benzer Haberler

Yorum Yap