Sağlık 

Van’a Birincilik Getiren Çocuk Hastanesi Projesi

Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi, “Eğlenceli Çocuk Hastanesi Projesi” ile Antalya’da düzenlenen “Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi”nde birinciliği kazandı.

Sağlık Bakanlığınca bu yıl Antalya’da 10-13 Ocak’ta yedincisi düzenlenen sağlıkta kalitenin rolü, Türkiye sağlık sisteminde inovasyona yönelik bakış açısının geliştirilmesi ve hasta ile çalışan güvenliği gibi konularının değerlendirildiği kongrede, Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi, çocuk servisindeki hastalar için yaşama geçirdiği “Eğlenceli Çocuk Hastanesi Projesi” ile birinciliğe layık görüldü.

Hastanede düzenlenen törende, projede emeği geçen hastane yönetimi ve çalışanlarına plaket verildi.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Nevzat Akdoğan, burada yaptığı konuşmada, bu tür projelerin hem hastayı mutlu ettiğini hem de hastane çalışanlarının başarısını arttırdığını söyledi.

Akdoğan, başarılı çalışmaları dolayısıyla hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Hastanenin başhekim vekili Op. Dr. Bahadır Öndeş de bazen çocukların hastaneye gelmesi ile tedavi sürecinin zahmetli ve sıkıntılı geçtiğini ifade etti.

Birinciliği kazanan projenin bu olumsuz durumun önüne geçtiğini anlatan Öndeş, şunları dile getirdi:

“Çocukların tedavi sürecini daha az travmatik ve daha rahat atlatmalarını sağlamak, sağlık yöneticilerinin bir görevidir. Bu proje ile hastaneye gelen, ayakta veya yatarak tedavi gören hastalarda hastane fobisi oluşturmadan, sinema ve palyaço gösterileri, oyun parkı, öğretmenler refakatinde eğitici faaliyetlerle bu süreci eğlenceli ve daha katlanabilir bir hale getirmeyi amaçladık. Bunda da başarıya ulaştığımıza inanıyoruz.”

Kurumu adına Antalya’da birincilik ödülünü alan hastanenin eski başhekimi Yrd. Doç. Ümit Haluk İliklerden davetlilere proje ile ilgili sunum yaptı.

Antalya’da, Türkiye’nin elit ve yetkin hastanelerinin arasından sıyrılarak 106 proje arasında birinci çıkmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan İliklerden, şunları kaydetti:

“Proje çerçevesinde özellikle cerrahi çocuk hastalarımızın ameliyathanelere transferini akülü araçlarla gerçekleştirdik. Uyutma odalarında ebeveynleri ile bulunmalarını sağladık. Onların yine hastane içindeki transferlerini tekerlekli sandalye yerine serum askılığı takılmış özel bebek arabaları ile yaptık. Çocuk kliniklerine 100 çeşit çizgi film karakteri çizdik. Ülkemizde ilk defa ‘çocuk mağazası’ projesini yaparak, hastanede uzun süre yatışı gerçekleşen kronik hastaların, ilçelerden gelen ve komşu illerden sevk edilen tüm çocuklarımız bütün bakım ürünleri ile kıyafetlerini karşılamayı hedefledik. Bu kapsamda 900 çocuğa 5 bin parça yadımda bulunduk.”

İliklerden, projeye Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının (TEGV) destek verdiğini belirtti.

Benzer Haberler

Yorum Yap