kayıp şehit babasıManşetler Son Dakika 

KAYIP ŞEHİT BABASINDAN 5 AYDIR HABER ALINAMIYOR!

Kızına “Pazara çıkıyorum.” diyerek kızının evinden ayrılan şehit babasından 5 aydır haber alınamıyor. İsmail Hırçına sağ veya ölü ulaşılamıyor…

Bolu’nun Yeniçağa ilçesine bağlı Eskiçağa köyündeki kızını ziyarete gelen 68 yaşındaki İsmail Hırçın 1 Şubat’ta “Pazara gidiyorum” diyerek evden ayrıldı. Aynı gün bir akaryakıt istasyonunun önünden geçerken güvenlik kameraları tarafından görülen İsmail Hırçın’dan bir daha haber alınmadı. Oğlu Cafer Hırçın’ı Siirt Eruh’taki bir çatışmada şehit veren İsmail Hırçın için AKUT, Jandarma ve çevre halkı haftalarca arama yaptı ancak sonuç alınamadı.

Babasının hayatından endişe ettiğini dile getiren Karadeniz Ereğlisi’nde yaşayan oğlu Saffet Hırçın, şunları söyledi: “Babam 1 Şubat 2018 ‘de Bolu’ya kız kardeşimin yanına torunlarını görmeye gitmişti. 13 gün orada kaldıktan sonra ‘Yeniçağ’a pazara gidiyorum’ diye evden çıkıyor. Elimizde benzinlikteki görüntüsü var ama başka hiçbir kamerada görüntüsü yok. Şu ana kadar da hiçbir iz bulamadık. Kayıp olduğu zamandan bu ana 5 ay geçti, 6. ay oluyor. Biz babamın hayatından endişe etmeye başladık. Bolu, Mengen, Gerede, Eskiçağ, Yeniçağ ve Dörtdivan buralarda yaklaşık 25 gün boyunca arazide arama yaptık. AKUT ekipleri, jandarma, arama köpekleri, dalgıçlar, bunlar hep oradaki göletlere bakılarak arama yapıldı ama bir sonuç elde edemedik. Biz yetkililerden Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardımcı olmalarını istiyoruz. Babamızın bir an önce bulunmasını istiyoruz. En ufuk haber alamadık, ilk zamanlarda birkaç tane ama hepsi asılsız ihbar çıktı sonuç alamadık. Şuana kadar Bolu Valisi, jandarması, savcısı ile konuştuk ama ilerleme yapamıyoruz. Ben şu an da babamın hayatından endişe ediyorum.”

Şüphelendikleri kişileri yetkililere bildirdiklerini ancak onlardan da bir sonuç alınamadığını dile getiren Hırçın, çaresiz kaldıklarını anlattı.

5 aydır kayıp

Benzer Haberler

Yorum Yap