recep-tayyip-erdoğan2Genel Manşetler 

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan : İsrail Kudüs’ü Gasp Edemeyecek

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan Külliyede vermiş olduğu iftar yemeği esnasında “Filistinli kardeşlerimizin tüm imkanlarımızla yanlarında olmayı sürdüreceğiz” diye beyanda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kudüs’ün İsrail tarafından gasp edilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, “BM bütün bu olaylar karşısında bitmiştir, tükenmiştir, çökmüştür. BM Genel Sekreterine hukukumuz ileri derecede olmasına rağmen ulaşamıyoruz. İsrail zorbalığına daha fazla sessiz kalınırsa dünya hızla haydutluğun hakim olduğu bir kaosa doğru sürüklenecektir” dedi.

Beştepe’de şehit yakınlarıyla iftarda bir araya gelen Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

HER HATA DEĞERLERE ZARAR VERİR

“Şehit yakınlığı ve gazilik unvanları en büyük şereflerdendir en büyük iftihar vesilesidir. Ancak şehit yakınlarımıza ve gazilerimize bu sıfatın yüklediği büyük sorumluluk olduğunu hatırlatmak istiyorum. Sizlerin bu sıfatın vakarına uygun hareket etmesi hem şehitlerimize olan minnetimiz hem de gazilik sıfatına olan saygımız sebebiyle çok önemlidir. Unutmayınız şehit yakını ve gaziler olarak sizler bu ülkenin en ulvi değerlerinin sembollerini temsil ediyorsunuz. Bu sıfatla yapacağınız her hata, sergileyeceğiniz her olumsuz davranış temsilcisi olduğunuz değerlere zarar verecektir. Şehitlerimizin aziz ruhlarını muazzeb etmeye, gazilik onurunu zedeleyeme hiçbirimizin hakkı yoktur.

İSRAİL YÖNETİMİNİ ADETA AZDIRDI

Filistin’de tek suçları binlerce yıldır üzerinde yaşadıkları topraklardaki haklarını savunmak olan masum insanlara yönelik büyük bir insanlık suçuyla karşı karşıyayız. İsrail’in hak, hukuk, adalet, insanlık tanımayan saldırıları sebebiyle yarım asrı aşkın süredir huzur yüzü görmeyen Filistinliler bir kez daha zulme maruz kaldılar. Amerika’nın büyükelçiliğini BM ve diğer uluslararası kurumların kararlarını hiçe sayarcasına Kudüs’e taşıma kararı İsrail yönetimini adeta azdırmıştır. İsrail askerleri topraklarını savunmak dışında hiçbir amaçları olmayan, asla silaha, şiddete, zorbalığa başvurmayan masum Filistinlileri özellikle hedef göstererek çocuk, engelli, yaşlı, kadın demeden katlediyor.

GASP EDİLMESİNE İZİN VERMEYİZ

Tüm dünya gözünü yumsa da biz İsrail zulmüne rıza göstermeyeceğiz. Kudüs’ün İsrail tarafından gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Uzun zamandır işgal altındaki Filistin topraklarını özgür Filistin Devletinin sınırları içinde huzura ve güvene kavuşacağı günlere kadar kardeşlerimizin mücadelesini destekleyeceğiz. Yanlarında kim olursa olsun İsrail yönetiminin uyguladığı teröre, döktüğü kana, yaptığı haksızlıklara karşı mücadele eden Filistinlilerle dayanışma içinde olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. BM Genel Kurulu’nun bu konuyu özel olarak ele alması için girişimlere başladık. Bunun yanında BM Güvenlik Konseyi üyelerini de daha etkili şekilde harekete geçirmeye çalışıyoruz.

DÜNYA, KAOSA SÜRÜKLENİR

Bu mesele tüm insanlık ve onların temsil eden uluslararası kurumlar için bir imtihandır. Maalesef şu ana kadar bu imtihan çok kötü geçmiştir. İsrail’in hukuk tanımaz, hak ve adalet bilmez. Şımarık, küstah, insanlık dışı uygulamalarına karşı sessiz kalınması çok tehlikeli bir kapının açılması anlamına gelecektir. İsrail’in korsanlıkları bu düzenin kökten sarsılmasına ve artık son hadiselerle birlikte açıkça yıkılmaya başlamasına yol açmıştır. Yakın zamanda Irak ve Suriye’de kötü imtihanlar veren uluslararası sistem Filistin’deki tavrıyla adeta intihar etmektedir. BM bütün bu olaylar karşısında bitmiştir, tükenmiştir, çökmüştür. Zira BM, adalet tesisi için vardır, ama şu anda ben BM Genel Sekreterine hukukumuz ileri derecede olmasına rağmen ulaşamıyoruz. Şayet İsrail zorbalığına daha fazla sessiz kalınırsa dünya hızla haydutluğun hakim olduğu bir kaosa doğru sürüklenecektir. Güçlü olanın istediğini aldığı, mazlum olanın ise hep kaybettiği böyle bir düzen insanlığın sonu demektir. Biz bu kötü gidişe itiraz ediyoruz. Bedeli ne olursa olsun sonuna kadar hakkın, hakikatin yanında yer alacağız.”

recep-tayyip-erdoğan1

Benzer Haberler

Yorum Yap