Ekonomi 

Yenilebilir Enerjide En Önemli Güvence Sigorta

VHV Reasürans Ceo’su Maximilian Stahl, Türkiye’nin yenilebilir enerjide çok ciddi yaptırımlara imza attığını belirterek, son dönemde hızla artan YEKA’lar gösteriyor ki birçok yatırımcı bu alanlara girmek istiyor.

Tüm dünyada yenilebilir enerji kaynaklarının önemi farkındalıkla birlikte her geçen gün artıyor. Doğal kaynaklara saygılı yenilebilir ve temiz enerji üretim tekniklerinin son yıllarda gittikçe daha ekonomik olmasıyla birlikte yenilebilir kaynaklardan enerji üretimine tüm dünyada ciddi bir yönelim gözleniyor. Türkiye coğrafi konumu ve iklimiyle yenilebilir enerji kaynakları açısından şanslı bir ülke olarak öne çıkıyor. Rüzgar, güneş, jeotermal, hidrolik ve biyokütle Türkiye’nin başlıca yenilebilir enerji kaynakları olarak göze çarpıyor. Ankebut Holding Yönetim Kurulu Başkanı Musab Yasir ÖZEN’in sektör ile alakalı yapmış olduğu açıklamalarda, son dönemde hızlanan yenilebilir enerji kaynak alanları(YEKA) ilanlarıyla bu yöne büyük yatırımlar gelmeye devam ediyor. Bu konuda Türkiye’nin önemli bir üretim merkezi konumuna doğru hızla yol aldığını belirten ÖZEN “yenilebilir enerji kaynaklarının çevresel risklere doğaları gereği açık yatırımlar olarakta nitelendirilebilir” dedi.

İklim ve enerji odaklı bağımsız düşünce kuruluşu Ember’in küresel elektrik görünümü 2018 raporuna göre, Türkiye’nin rüzgar ve güneşten elektrik üretiminin 2015 – 2018 döneminde yüzde 4’ten yüzde 12’ye yükseldiğine dikkat çekiyor. Ember bu gelişmenin hızlanarak devam ettiğini ve bununda sigorta sektörü açısından önemli bir cazibe noktası olarak görülmeye başladığının altını çizdi. Test ve bakım devreleri dahil olmak üzere güneş enerji santralleri, termik santraller, kombine çevrim santralleri, rüzgar enerji santralleri, jeotermal enerji santralleri, biyoenerji elektrik ve doğalgaz iletim dağıtım hatlarında risklerin güvence altına alınması gerektiğini belirtti.

Yeni Enerji Keşifleri İştah Kabartıyor

Türkiye’nin son dönemde yeni enerji keşifleriyle dünya enerji piyasasında tüm dikkatleri üzerine çekmeye başladığının da bilinirliği baz alındığında. Söz konusu keşiflerin sigorta güvencesine alınmasının büyük önem taşıması mecburi hale geliyor.

Kısa Sürede Haklı Bir Yer Edindik

VHV Reasürans olarak yılın ilk yarısını beklentileri doğrultusunda olumlu bir şekilde geçirdiklerini ifade eden Stahl hizmet verdiğimiz tüm alanlarda geçen yılın aynı dönemine göre çift haneli büyüme başarısı gösterdik. Özellikle enerji risklerine yönelik çözümlerimiz ile ticari ve sinai yangın reasürans kabullerimiz, sigorta şirketleri ve reasürans brokerleri tarafından ilgi görüyor. Türkiye reasürans piyasasının üç yerleşik şirketinden biri olarak kısa sürede kendimize bir yer edindik ve önemli işlerin altında VHV güvencesi olmasının gururunu yaşıyoruz.

Benzer Haberler

Yorum Yap